På praktik i Budapest

Projektets huvudmålsättning var att arrangera praktiktillfälle för studerande på kockprogrammet i en finsk/internationell miljö inom ramen för examensdelen mat i portioner, för att på sådant sätt ge dem möjlighet att bekanta sig med arbete i internationell miljö. 


Huvuduppdraget under praktikperioden var att planera och delta i en större tillställning där det serverades finska specialiteter och traditionella smårätter. De studerande fick sin praktik, sitt yrkesprov och sin examensdel godkänd kunde examineras som kockar med internationell erfarenhet i bagaget. 

FinnAgora var huvudsamarbetspartner och stod för arrangemangen kring evenemanget samt nedtecknandet av ramarna kring detta och beställare av produkterna. 

Finlands representation i Ungern, och då främst den av ambassaden anställda kocken, ställde upp med praktikplats och möjlighet att arbeta och lära under handledning. 


Föreningen Konstsamfundet bekostade de studerandes deltagande. Stödet innebar att vi kunde sända studerande som annars inte hade haft denna möjlighet att genomföra en kort internationell praktik. 

Stipendiet kommer på lång sikt att innebära att våra studerande kan uppvisa internationell erfarenhet och därmed vara mer intressanta för blivande arbetsgivare på arbetsmarknaden. 



Kommentarer